Özcan Akyol – Literaire gast
Zaterdag 23 maart, 20.00 uur

12.50

Literaire gast
Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, is een Nederlandse schrijver, columnist en presentator van bekende tv- programma’s zoals Sterren op het doek, De geknipte gast en Eus’ Boekenclub

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, is een Nederlandse schrijver, columnist en presentator van bekende tv- programma’s zoals Sterren op het doek, De geknipte gast en Eus’ Boekenclub. Als schrijver debuteerde hij in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman Eus. Hij schreef ook de roman Toerist en kortgeleden verscheen Afslag 23. In dat laatste boek neemt Eus ons mee deze avond, door er over te vertellen en eruit voor te lezen. Zijn eigen levensgeschiedenis, maar ook zijn grote maatschappelijke betrokkenheid zullen zeker doorklinken in zijn verhaal. Er is ruime gelegenheid tot vragen stellen, en in de pauze kan je meegebrachte of ter plekke (contant) aangeschafte boek laten signeren.  

 

Over Afslag 23 

In Afslag 23 doet het hoofdpersonage, een jongen die opgroeit aan de zelfkant van de maatschappij, zijn uiterste best om na schade en schande iets van zijn leven te maken. Hij heeft de perfecte vriendin, vindt een baan als vertegenwoordiger en reist in die hoedanigheid kriskras door Nederland. 
Terwijl zijn leven op papier er per jaar beter gaat uitzien, voelt hij zich steeds kleiner worden en vraagt hij zich af wat er nog werkelijk van hem is overgebleven, vooral als hij naar zijn twee beste vrienden kijkt. In zijn poging om iets te vinden wat goed bij hem past, raakt hij vooral zichzelf kwijt. Dat leidt tot oude gewoonten, die niet per se door iedereen worden gewaardeerd. 

 

Deze literaire avond is een samenwerking tussen Bibliotheek Workum en Het Nut Workum