IVY-voorheen de meisjes met de wijsjes – Cabaret
Zaterdag 10 februari, 20.15 uur

18.50

Muziektheater
Dé Nederlandse vocalpopgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met vierstemmige versies van bekende nummers en een gepaste dosis humor. De arrangementen zijn van eigen hand, wat uitmondt in verrassende creaties die met een theatrale knipoog worden uitgevoerd, zoals je ze nog nooit gehoord én gezien hebt.

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Begin januari hebben De Meisjes met de Wijsjes aangekondigd dat zij in het theaterdeel van hun repertoire overgaan in IVY. Het zangtalent wijzigt niet, maar net wat cooler, met nieuwe arrangementen die ook in andere talen mogen. Waar ze met De Meisjes met de Wijsjes exclusief in het Nederlands zongen in brave, Delftsblauwe outfits is dat bij IVY een flinke dosis stoerder

“We zijn het nog steeds, maar net wat cooler laat maar zeggen. In nog sexiere outfits, nieuwe arrangementen, die ook in andere talen mogen én onder een nieuwe naam.”

Waar de naam IVY vandaan komt:

Haal de Y weg en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek “I V” uit op z’n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij.

En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V. IV. IVY.