Freek de Jonge – lezing
zaterdag 13 november, 20.15 uur

15.00

In Kom verder! vertelt domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht over het leven van zijn ouders en grootouders,
een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd. De avond bestaat uit voorlezen, met het publiek in gesprek gaan en signeren en samen op de foto.

Kom Verder!

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Freek de Jonge – Kom Verder (lezing)   

Van Freek de Jonge verscheen drie jaar geleden deel 2 van zijn Memoires onder de titel Reikhalzend Verlangen. De afgelopen anderhalf jaar heeft hij gewerkt aan deel 1 dat half oktober uitkomt getiteld: Kom Verder.

Het verhaal strekt van 1900, als mijn grootvader op het Zeeuwse eiland Duiveland een roeping krijgt tot 1951 als mijn vader in Zaandam beroepen wordt.

Het beschrijft de ‘coming of age’ van mijn vader.

Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt, tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar vader de Jonge zo naar hunkerde. In Kom verder! vertelt domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht over het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.

De avond bestaat uit voorlezen, met het publiek in gesprek gaan en signeren en samen op de foto.

Kom Verder!