Freek vindt humor in dagelijkse realiteiten

Nadat Freek de Jonge bijna achteruit de nieuwe haven in gereden was toen hij bij zijn vertrouwde Klameare wilde parkeren en even moest wennen aan het knusse, nieuwe podium, begon een avondje Oerhollands en maatschappijkritisch cabaret.

Met belangrijke levensvragen zoals ‘wat was er eerder, de chaos of de verkeersregelaar?’ Het antwoord op de vraag was een verbeelding van het leven in onze hoofdstad, dat zichzelf samenvat op een verkeerskruispunt. Voor humor hoef je niet altijd een grote fantasie te hebben, de dagelijkse realiteit is al komisch genoeg. Met de naderende verkiezingen in het achterhoofd (15 maart 2017), besteedt Freek vooral aandacht aan de ongrondwettelijkheden en andere onzin in het zeer beknopte partijprogramma van de PVV. Wederom een komische, maar serieuze realiteit. Misschien had Freek in het politieke deel van zijn show “de Peiling” iets meer aandacht kunnen besteden aan de andere partijen, maar de stemming zat er wel goed in bij het publiek.

In een tijd waarin ons vertrouwen wankel is geworden, het belang van vertrouwen dat hij schetst met voorbeelden uit z’n eigen jeugd, was er in de iets krappere, nieuwe theaterzaal gelukkig nog voldoende ruimte om te lachen! De voorstelling was mogelijk gemaakt door Stichting Cultureel NUT Workum.

Geef een reactie